RECEPTEK

  • 2020.04.01 16:51

    Puha bécsi szelet

    Ez az osztrák étel eredetileg borjúhúsból készül, de én gyakran készítem disznóból vagy akár csirkehúsból. Hozzávalók: 1/2 kg borjúhús (disznó) só, bors a fűszerezéshez 3 tojás kevés tejszín 10 dk liszt (lehetőleg nullás) 30 dk nagyon finom zsemlemorzsa Elkészítés:A hússzeleteket nagyon...

  • 2020.04.01 16:03

    Carbonara spagetti

    Bár felénk a legnépszerűbb a bolognai spagetti, ezt a receptet is kipróbáltuk és nem bántuk meg. Az olasz ételek nagyon népszerűek nálunk, a tésztaféléknek már számtalan variációját kipróbáltuk, most egy spagetti receptet mutatok be. Hozzávalók: (kb. 5 adag) 25 dk spagetti tészta 25 dk pancetta...

  • 2019.07.31 18:46

    Mángoldos tagliatelle

    Mángoldos szélesmetélt (tagliatelle) Imádjuk az olaszos, tészta ételeket. Számtalan változatot készítettünk már például szélesmetéltből és mindegyiket ugyanúgy imádtuk. De a mángoldos variációt valóban érdemes kipróbálni. Rohanó világunkba nagyon jól jönnek a hasonló, egyszerűen elkészíthető...

  • 2017.10.29 18:40

    Magvas zsemle

    Hozzávalók: 250 gr teljes kiörlésű liszt 250 gr fehér liszt 7 dk száraz élesztő 14 dk vaj 4 dl langyos tej + kevés cukor 1 tojás kenéshez 1 EK só Magvak: tökmag, szezámmag, lenmag, napraforgómag - tetszés szerint  A lisztet a tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztő-keveréket...

  • 2017.08.04 15:15

    LIMONÁDÉ

    Nagy nyári hőségben mi lehet jobb mint egy jó hideg limonádé?  A limonádé  elkészítésében semmi bonyolult nincs, bárki könnyedén elkészítheti. Mutatunk még pár variációt is, amit imádni fogtok! Hozzávalók az alap limonádéhoz: (kb. 3 L) ·        2-3...

  • 2016.07.31 16:46

    Cézár saláta

    Hozzávalók: 10-15 dk csirkemell, 1 fej saláta, uborka, padicsom,  1 tojássárga, mustár, tejszín, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, citromlé, só, bors, oregánó, kevés cukor, parmezán, kenyérkockák. A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk.majd a fokhagymát , végül a...

  • 2016.07.29 20:20

    Brassói aprópecsenye szűzérméből

      Ez az egytál étel sokféle variációban készült már, én most a saját variációmat fogom bemutatni, ahogy én készítem. Ennek a fő jellemzője, hogy kizárólag sertésszűzből szoktam készíteni, tehát csak akkor látok hozzá, ha van otthon szűz pecsenyém.  Hozzávalók: sertészűz, krumpli, hagyma,...

  • 2016.07.29 14:13

    Málnás tiramisu

    Málnaszezonban kiváló desszert/édesség amit gyerekeknek is adhatunk, az eredeti kávés-variáció helyett málnával vagy más gyümölccsel készítve.   Hozzávalók: 20 dk babapiskóta, 500 gr mascarpone, 5 tojás, 8 EK cukor, 2 csomag vanilía cukor, 250 gr málna. (fagyasztott is jó) A tojásokat...

  • 2016.05.07 17:42

    Bruschetta

    Az olaszoknak köszönhetjük ezt a csodás egyszerű finomságot..Vacsorára, reggelire vagy kiegészítőként ebédhez, vendégvárónak egyaránt tökéletes. Hozzávalók: kenyér (tetszés szerint zsemle, toast ,  barna vagy bármilyen kenyér ami pirítható)  Paradicsom, fokhagyma, olíva olaj, só, bors,...

  • 2016.05.07 17:06

    Kenyér "házilag"

      Lehet, hogy nem pont úgy néz ki mint az üzleti, de a házilag sütött kenyérnek van valami "bája" :) Hamarabb elfogy , mint a bolti és az íze is finomabb! Az elkészítésében nincs semmi bonyolult, bárki nekifoghat bátran! Ami az egészben "nehézség" lehet, az a dagasztás, de mióta megvan a...

1 | 2 | 3 | 4 >>

Téma: RECEPTEK

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása

Téma: RECEPTEK

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása

https://l.profitshare.ro/l/13857363?psntrf={gclid}&redirect={escapedlpurl}
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode