Rizskoch vagy rizsfelfújt málnaöntettel
2015.11.16 18:58
Hozzávalók: 25 dk rizs, 1,5 l tej, 5 dk cukor, vanilia rúd vagy vanilia cukor, 6 tojás, csokidarabkák, mazsola.
Az öntethez: málna, cukor, mentalevél.
A tejbe megfőzzük a rizst, hozzaadjuk a cukrot.(kb. fél óra) Hozzaadjuk a vaniliarúd kikapart belsejét, csokidarabdákat, mazsolát, citromhéjat is reszelhetünk bele, végűl a tojások sárgáját is belekeverjük. A fehérjéket külön felverjük kemény habbá, ezt is a masszához adagoljuk. (felét kavarjuk, másik felét óvatosan forgatjuk bele.) Tepsibe 190 fokon, kb.40 perc alatt megsütjük. A belseje puha marad.
Málnaöntettel tálaljuk: a málnához cukrot és mentalevelet adagolunk, majd turimixoljuk.
TIPP. Mentát fagyaszthatunk le nyáron, így télen is elkészíthetjük a friss öntetet, de fagyasztott gyümölcsöt vásárolhatunk is.