Rebarbara leves
2016.05.07 15:36
Egy igazán könnyű, finom leves, a gyümölcslevesekhez tudnám hasonlítani, és a gyerekek is imádják!

Hozzávalók:
kb 7 közepes szár rebarbara
1 db fahéjrúd
6 db szegfűszeg
fél citrom héja
6 EK cukor (ízlés szerint)
1 TK pudingpor
85 g tejszín
1 és fél L víz
A rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk és főni tesszük (annyi vízben amennyi bőven ellepi) Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrot és a citromhéjat.
Mikor megfőtt eltávolítjuk a fűszereket és botmixerrel turmixoljuk. A pudingport elkeverjük a tejszínnel, ezzel sűrítjük a levest, majd pár percig összeforraljuk. Ízlés szerint lehet édesíteni még. (Cukor helyett lehet mézet adni, én fele fele arányban szoktam)
Lehűtve tetején eperrel vagy másgyümölccsel tálaljuk!
Jó étvágyat!