Rebarbara leves

2016.05.07 15:36

 
Egy igazán könnyű, finom leves, a gyümölcslevesekhez tudnám hasonlítani, és a gyerekek is imádják!
 
Hozzávalók:
 
kb 7 közepes szár rebarbara
1 db fahéjrúd
6 db szegfűszeg
fél citrom héja 
6 EK cukor (ízlés szerint)
1 TK pudingpor
85 g tejszín
1 és fél L víz
 
A rebarbarát megtisztítjuk, feldaraboljuk és főni tesszük (annyi vízben amennyi bőven ellepi) Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, cukrot és a citromhéjat.
Mikor megfőtt eltávolítjuk a fűszereket és botmixerrel turmixoljuk. A pudingport elkeverjük a tejszínnel, ezzel sűrítjük a levest, majd pár percig összeforraljuk. Ízlés szerint lehet édesíteni még.  (Cukor helyett lehet mézet adni, én fele fele arányban szoktam)
Lehűtve tetején eperrel vagy másgyümölccsel tálaljuk!
Jó étvágyat!
 

Vissza

ijoo.ro
Elefant.ro
bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode