Rántott sajt
2016.01.11 23:12
Rántott sajt:
A jó rántott sajt titka a panírozáson múlik, na meg az erre alkalmas sajt kiválasztásán és a sütési hőfokon.
A panírozás lényege, hogy a sajt sütés után ne folyjon ki a bundából, lehetőleg még esztétikus is maradjon.
A következőkben a számomra bevált panírozást fogom leírni.

A panírhoz szükség lesz: 2-3 tojásra, tejre, lisztre, zsemlemorzsára. A sajt trappista vagy más kemény sajt legyen.
A sajtot tetszőlegesen szeleteljük: kockára, téglalapra, csíkokra,háromszögre. A felvert tojáshoz vegetát adunk. A sajtokat először a tejbe mártjuk, ezután jön a liszt majd a tojás és legvégül a zsemlemorzsa. A műveletet megismételjük. A panírozott sajtokat fóliában minimum 1 órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt vesszük ki, és forró olajban pár perc alatt mindkét oldalát kisütjük. (aranybarnára)