Quiche Lorrain

2015.10.23 13:09

Quiche Lorrain

A quiche lorraine,  a franciák egyik nemzeti étele. Gyakran kerül náluk a családi asztalra, és szinte minden francia bisztró kínálatában is találkozni vele, szeletben árulva.

A quiche lorraine tulajdonképpen egy sós sütemény, amolyan nyitott tetejű pite. Szó szerint egyébként lotaringiai süteményt jelent, vagyis az ország észak-nyugati, Németországgal határos részéből származik. Finom, porhagyós pite tésztában sül, a töltelék némi pirított szalonnából, esetleg sajtból, és tojásos tejfölös öntetből áll.

Hozzávalók a tészthoz: 25 dk liszt, 7 dk vaj, 5,5 dk zsír, 2 tojás.

A lisztet a hideg vajjal és zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, összedolgozzuk.(míg összeáll) Fóliábafél órára hűtőbe tesszük.

Töltelék: 25 dk húsos szalonna, 2 nagyobb vörös hagyma, 2 dl créme fraiche (1dl tejföl+1 dl tejszín), 1 dl langyos tej, bő marék reszelt sajt, só, 1 KK.fehérbors, 1 KK szerecsendió, 2 tojás. 

A hagymát és szallonát összepirítjuk majd hozzaadjuk a többi hozzávalót, és elkeverjük.

A tésztát kinyújtjuk, belefektetjük a pite tálba, lelógó részeket levágjuk.Alját megszúrkáljuk, beleöntjük a tölteléket. A sajtot lehet rászórni vagy belekeverni a tésztába, akár mindkettőt.

180 fokon,40 perc alatt, pirulásig sütjük!

BLACK FRIDAY 2015

Vissza

bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode