Puha sajtos kifli

2016.03.23 16:01

Ez a kifli kissé időigényes, de garantálom, hogy megéri belefektetni energiát, mert egy isteni finom, puha még jó pár napig friss a végeredmény. Reggelire, tízóraira az iskolába vagy sörkorcsolyának, sós süteménynek kiváló.

Hozzávalók:

A tésztához

A zsiradék részhez

  • 25 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál 

A kenéshez

A szóráshoz

 
A lisztet a keverőtálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot középre mélyedést formázunk, ide öntjük a folyékony hozzávalókat: joghurt, olaj, langyos tej végül az élesztőt is belemorzsoljuk. Összekeverjük, 10 percre pihenni tesszük.
Összedolgozzuk a tésztát kézzel vagy ha van dagasztógépünk, akkor ennek a segítségével. Ha szükséges adhatunk hozza még lisztet, a lényeg, hogy jó puha de nem ragadós tésztát kapjunk.
A vajat lágyítsuk meg , de ne legyen folyós! Keverjük össze a sóval és osszuk 4 részre. 
A sütőt melegítsük elő 220 fokra!
A tésztánkat 4 x 2 db-ra osztjuk (4 egyenlő részre vágjuk, majd mindegyiket felezzük), mindegyiket tányér nagyságúra kinyújtjuk, megkenjük sós vajjal sajtot szórunk rá (de lehet csak vajjal és a sajtot csak a tetejére szórni) végül befedjük a következő kinyújtott lappal. 8 vagy 16 egyenlő részre osztjuk, attó függ, hogy mekkora kiflit szeretnénk kapni. (én a 8 -as elosztást szeretem , ez se nem túl nagy se nem pici ) A felvágott tésztaszeleteket a szélesebb részétől kiindulva feltekerjük kifli formára, kibélelt tepsibe helyezzük , megkenjük tojással és reszelt sajttal megszórjuk. A kiflik duplájukra nőnek, így hagyjunk közöttük annyi távolságot. 
Addig sütjük amíg a sajt rápirul a tetejére. 
 
Jó étvágyat hozzá!
 
 
 
 
 
 
  •  

Vissza

Vola.ro
MarketOnline
bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode