Puha bécsi szelet

2020.04.01 16:51

Ez az osztrák étel eredetileg borjúhúsból készül, de én gyakran készítem disznóból vagy akár csirkehúsból.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg borjúhús (disznó)
  • só, bors a fűszerezéshez
  • 3 tojás
  • kevés tejszín
  • 10 dk liszt (lehetőleg nullás)
  • 30 dk nagyon finom zsemlemorzsa
Elkészítés:A hússzeleteket nagyon vékonyra kiklopfoljuk, fűszerezzük. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, amitől még puhább lesz a bunda.
A szeleteket először lisztbe forgatuk, majd tojásba mártjuk végül a zsemlemorzsával bepanírozzuk.
Nagyon forró olajba kisütjük. 
Tálalhatjuk krumplival vagy párolt zöldséggel.

Vissza

bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode