Mángoldos tagliatelle

2019.07.31 18:46

Mángoldos szélesmetélt (tagliatelle)Kreatívszülők

Imádjuk az olaszos, tészta ételeket. Számtalan változatot készítettünk már például szélesmetéltből és mindegyiket ugyanúgy imádtuk. De a mángoldos variációt valóban érdemes kipróbálni.

Rohanó világunkba nagyon jól jönnek a hasonló, egyszerűen elkészíthető receptek, az elkészítéséhez elég csupán 15-20 perc.

Hozzávalók:

Kb.250 gr szélesmetélt /tagliatelle, 3-4 nagyobb mángold saláta, 2 paradicsom, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, só, bors, kis olaj vagy vaj (én utóbbival készítem) , 1 doboz főzőtejszín. Adhatunk hozzá ízlés szerint kis citromlevet és parmezánt is.

Elkészítés:

Feltesszük a vizet a tésztának, sózzuk, pici olajat adunk hozza.(nem ragad össze – én így készítem a tésztaféléket, a megszokott hideg vizes öblítés helyett)

A mángoldról levágjuk a leveleit, a szárát pedig felaprítjuk. A hagymát megdinszteljük a vajon, hozza adjuk a fokhagymát majd a felaprított mángold szárát végül a felvágott paradicsomot. Nagyon kevés idő alatt megpuhul, hozzáadjuk a felvágott mángold leveleket is, hagyjuk összefőni, majd leöntjük a tejszínnel. ízesítjük, sóval borssal, adhatunk hozza citromlevet+kevés cukrot és reszelt parmezánt. A főtt tésztát összekeverjük a szósszal és kész is van.

Jó étvágyat !

Meli

Vissza

bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode