Málnás tiramisu
2016.07.29 14:13
Málnaszezonban kiváló desszert/édesség amit gyerekeknek is adhatunk, az eredeti kávés-variáció helyett málnával vagy más gyümölccsel készítve.
Hozzávalók: 20 dk babapiskóta, 500 gr mascarpone, 5 tojás, 8 EK cukor, 2 csomag vanilía cukor, 250 gr málna. (fagyasztott is jó)
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 5 EK cukorral és a vanilía cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
A málnát 3 EK cukorral szűrőn átpaszírozzuk , és ebbe forgatjuk egyenként a babapiskótát. A piskótákat egymás mellé fektetjük egy tálban, addig amig egy sor lesz erre ráötjük a mascarpones krém felét, elsimítjuk, majd újabb sort rakunk, és ismét egy sor krémet. A tetejére öntjük a megmaradt szószt , és fogpiszkáló al mintákat húzhatunk bele, vagy málnával diszíthetjük.
Pohárkrémnek is elkészíthetjük, ekkor természetesen kevesebb hozzavalót adunk hozza.
Jó étvágyat!