Magvas zsemle

2017.10.29 18:40

Hozzávalók:

250 gr teljes kiörlésű liszt

250 gr fehér liszt

7 dk száraz élesztő

14 dk vaj

4 dl langyos tej + kevés cukor

1 tojás kenéshez

1 EK só

Magvak: tökmag, szezámmag, lenmag, napraforgómag - tetszés szerint 

A lisztet a tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztő-keveréket (langyos tejbe kevés cukorral) a megolvasztott vajat és a sót. Összedagasztjuk, amig elválik az edény falától. Ha van dagasztógépünk, akkor az megkönnyíti a dolgunkat.

A kész tésztát letakarva  pihenni hagyjuk (kb.25-30 perc) , majd munkafelületen kis cipókra szaggatjuk, labdaszerűre formáljuk. Kb. 10-12 cipót tudunk ebből az adagból készíteni, mérettől függően. A cipókat sütőpapírral bélelt tepszibe rakjuk, keveset hagyjuk még kelni, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a magokkal, majd 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

-GYM-

 

Vissza

bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode