LASAGNE

2015.11.05 18:56

Hozzávalók:lasagne lapok, vagy házilag is elkészíthetjük (lásd lent) Szósz:fél kg őrölt hús, 10 dk sárgarépa,fokhagyma(pár gerezd), egy közepes vöröshagyma, 1 doboz paradicsomszósz, só, bors. A besamellhez: vaj, liszt, tej, őrölt szerecsendió.


Elkészítjük a besamellt: vajat olvasztunk, hozzaadjuk a lisztet, majd langyos tejjel fokozatosan keverve sűrű masszát készítünk.Szerecsendióval ízesítjük. (Ne  legyen túl sűrű se túl lágy). 

A hagymát kevés olajon megfuttatjuk , hozzaadjuk a reszelt sárgarépát, zúzott fokhagymát, majd beletsszük az őrölt húst, sóval borssal ízesítjük, végül hozzaadjuk a paradicsomszószt.Sűrű mártássá főzzük össze a ragut. 

A lasagne összeállítása: a tepsi aljára kis olajat teszünk, erre jön a ragu, majd tésztalap, amelyre besamellt teszünk, majd ragut, amire parmezánsajtot szórunk, majd ismét tésztalap, és ebben a sorrendben folytatjuk.A legutolsó lapra csak besamell és parmezán kerül. 180 fokon 40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Lasagne tészta házilag: 

Hozzávalók: 2 tojás, 20 dk liszt.

A tésztát akár napokkal előtte is el lehet készíteni, de aznap is tökéletes. Tehát először is a tésztát összegyúrjuk, 10 percig pihentetjük letakarva majd papír vékonyságúra nyújtjuk.  Olyan vékonyra nyújtsuk, hogyha az újságot alá rakjuk, szinte látszódjanak a betűk. Majd 10x15 cm kockákra vágjuk. De igazából teljesen mindegy, mert úgysem fog látszódni. Illetve a tésztáknak az edényben nem kell összeérnie, mert úgy is megdagad, az sem baj, ha egyes sorokban 2-3 cm helyre nem is jut tészta, hiszen úgy is réteges! Egy tiszta abroszon vagy konyharuhán hagyjuk szikkadni. Addig elkészítjük a ragut. 

Vissza

Cel.ro
bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode