Kenyér "házilag"

2016.05.07 17:06

 

Lehet, hogy nem pont úgy néz ki mint az üzleti, de a házilag sütött kenyérnek van valami "bája" :) Hamarabb elfogy , mint a bolti és az íze is finomabb!

Az elkészítésében nincs semmi bonyolult, bárki nekifoghat bátran! Ami az egészben "nehézség" lehet, az a dagasztás, de mióta megvan a dagasztó gépem, rendszeren sütök, mert annyira leegyszerüsítette a munkámat, hogy nem éri meg leszaladni a boltba kenyérért..Kicsivel több mint egy  óra és máris fogyaszthatjuk a frissen sűlt kenyeret. (Sokszor a sütés után elfogy a fele nálunk)

Hozzávalók: 

500 gr liszt - lehet fehér liszt, barna vagy rozs liszt, de lehet fele - fele (amilyent szeretünk, de az egészségesebb a barna és rozs kenyér)

1 és fél csomag élesztő (7 dk) 

350 ml víz + 1 kanál cukor

kevés só

Magok , ha ilyen kenyeret szeretnénk (tökmag, szezám stb)

A lisztet a keverőtálba tesszük hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt (meleg vízben vagy tejben ) majd összedagasztjuk. Sót és a magokat is hozzaadjuk.  Hagyjuk kelni, majd kiolajazott tepsibe öntjük, és 200 fokon kicsivel több mint fél óra alatt készre sütjük. Sütés előtt a tepsiben is keleszthetjük még egy keveset. 

 

 

Vissza

bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode