Húsgombóc leves

2016.01.26 14:13

Húsgombóc leves/ húsgombóc csorba:

Akár ünnepi ebédre vagy hétköznapra készítjük, a húsgombóc leves egy kiváló fogás. Nálunk a gyerekek egyik kedvence (pedig ők aztán igazán nem leves pártiak)

Hozzávalók: 3 nagyobb sárgarépa, 2 petrezselyem, 5 krumpli, tetszés szerint más zöldség: zeller, karalábé, 2-3 gerezd fokhagyma, vöröshagyma, 1 tojás, kb.40 dk darált hús,  1 maréknyi rizs, lestyán, tejföl.

A zöldségeket vékonyra szeleteljük vagy aprítógéppel összevágjuk. Kis olajon megdinszteljük a hagymát majd hozzá adjuk a szeletelt zöldségeket, kicsit dinszteljük végül felöltjük vízzel és főni tesszük.

Ezalatt elkészítjük a gombócokat: az őrölt húshoz adjuk a tojást, a rizst, sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Kis gombócokat formázunk, amelyeket a levesbe teszünk.

 1 tojást elkeverünk kb 2 dl tejföllel, majd lassan adagoljuk a leveshez. Habarást  is készíthetünk, ebben az esetben 2 EK lisztet keverünk el a tejföllel. (Én az elsőt szoktam ) Savanyítjuk pici citromlével vagy ecettel. Végezetül megszórjuk apróra vágott lestyánnal,! Jó étvágyat!

 

TIPP!

Hallottam már olyant, hogy tárkonyt is tesz a levesbe a lestyán mellé, illetve a gombócot rizs helyett grízzel készíti. Egy próbát megér!

Ha a gombócok túl lágyak lennének, tehetünk bele zsemlemorzsát vagy akár grízt!

Vissza

cel.ro%20
bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro
aerotravel.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode