HÁZICSOKI
2015.12.04 00:18
Nincs finomabb édesség egy otthon elkészített házicsokinál.
Hozzávalók:1/2 kg tejpor ,50 g kakaópor ,400 g cukor ,1,5 dl víz ,100 g vaj/margarin , + vaj/margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vajjal. A tejport és a kakaót alaposan összekeverjük egy tálban, hogy ne maradjanak egyikből se pici csomók. Én megszitáltam a kakaóport.
Egy kisebb edénybe beletöltjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot, és szirupot főzünk belőle. Mikor elolvadj a cukor, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, és addig kavargatjuk, míg ez is elolvad.
Ezután apránként hozzáöntjük a szirupot a tejporos keverékhez, és szép simára keverjük.
Beleöntjük a tepsibe. Kihűlés után 20 percre hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat! :)
Tanácsok:
Nekem a sima csoki a kedvencem, de aki meg szeretné bolondítani picit, tehet bele diót, mogyorót vagy mazsolát.
Elkészítési idő: 15 perc