Frankfurti leves
2016.04.08 10:30
Hozzávalók: fél közepes fej kelkáposzta, 3 vöröshagyma, 3 db burgonya, 2 db sárgarépa, 40 dkg frankfurti virsli, 2 dl tejföl, 1 EK zsír, 5 dkg vaj, 1 EK olívaolaj, 1.5 EK finomliszt, 2 gerezd fokhagyma, fél TK bazsalikom, fél kávéskanál borsikafű, majoranna ízlés szerint, só és borsó ízlés, őrölt fűszerkömény, 2 KK fűszerpaprika, 3 l víz.
Megj. A fűszereket ízlés szerint adagolhatjuk!
Elkészítés:
A hozzávalókat felaprítjuk, összevágjuk. A zsiradékon megfuttatjuk a hagymát üvegesre pirítjuk, meghintjük bazsalikommal és borsikafűvel, belenyomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, kicsit pirítjuk, majd pár deci vízze felöntjük, sózzuk, borsozzuk, őrölt fűszerköményt adunk hozzá. A répákat picit puhítjuk majd hozzáadjuk a krumplit is. Amikor felforrt hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, és felöntjük a teljes vízmennyiséggel. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a virsli karikákat, folyamatosan kevergetve, nehogy megégjenek, majd a leveshez adjuk. Amikor a leves már majdnem kész, a serpenyőben maradt olajhoz adunk kevés vajat és és fél kanál liszttel világos rántást készítünk, amihez pirospaprikát adunk. Felöntjük tejföllel és befőzzük vele a levesünket. Ha szükéges még fűszerezzük a levest. (lehet picit savanyítani ha szeretjük, én szoktam)
Jó étvágyat!