Decoupage vagy szalveta technika

2015.10.26 13:18

 

A szalvéta technika segítségével nagyon sokszínű dekorációs tárgyakat készíthetünk, ezeket akár ajándéknak is szánhatjuk bármilyen alkalomra, de dekorálhatjuk a lakásunkat is. Ez a technika lehetővé teszi az elhasználódott tárgyak felújítását vagy az egyébként szemétbe szánt tárgyak, csomagolások újrahasznosítását. (kozmetikumok dobozai, üvegek , édességek csomagolása, stb..) Minél dekoratívabb egy "kiszerelés" annál jobban hasznát vehetjük.

A szalvétatechnikához szükségünk lesz a következőkre: olló, ecset, decoupage ragasztó (hobbi üzletekben beszerezhető) ,akrílfesték (alapozáshoz) ,  különböző színes szalvéták, lakk (ha fényesebbé szeretnénk tenni. 

Tisztítsuk meg a dekorálni kívánt tárgyat, majd fessük be tetszés szerint akril festékkel. A szalvétát válasszuk szét hogy csak egy réteg maradjon, majd ha csak egy részét kívánjuk feltenni akkor azt vágjuk ki. A minta alá ragasztót kenünk, ráhelyezzük a mintát majd tetejét is beragasztózzuk. Megszárítjuk és kész a remekmű. Lakkozhatjuk a végén. 

Kaphatóak csillámos ragasztók is, ha még feltűnőbbé szeretnénk tenni a dekorációt.

A következő munkáim lakás dekorációként készültek, egyszerű "csomagolásokból".

 Felső sor: fém képkeret decoupage technikával, mellette italos doboz szintén fémből, szélén egy elegánsabb italos csomagolás szalvéta technikával 

dekorálva. Alsó sorban egy műanyag CD tartó, (eredetileg zöld színű volt) és a váza egy sörös üvegből készűlt 

Fa képkeret decoupage technikával.

Porcelán csavaros üvegből ( eredeti színe barna)

 

Az elegáns italtartó doboz másik változata. 

Egy csokoládés dobozból fényképtartó doboz

Görögös kép decoupage technikával, rizspapírból

DECOUPAGE TEXTILEN

 

A következő párnákat is szalvéta technikával készítettem. A különbség annyi, hogy itt speciális Textil decoupage ragasztóra van szükség, és mivel párnahúzatról van szó, a ragasztás alatt ki kell bélelni a párnát, hogy ne ragadjon össze . (zacskó, nylon megfelel a célnak) A száradás után kifordítva levasaltam. 

 

 

FEKETE PÉNTEK

 

 

Vissza

elefant.ro%20
kalapod.ro
bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.