Csokis darázsfészek

2015.10.26 12:54

Azt hiszem nincs olyan gyerek aki ne szeretné a csokoládét, vagy a csokis süteményeket. Most egy olyan receptet fogok bemutatni, ami nagyon népszerű a gyerekeimnél, és nemcsak náluk:) Sokféle elkészítését olvastam már, ezt a változatot többször is elkészítettem.

Hozzávalók tésztához: 600 gr liszt, 30 dk élesztő, 2 EK cukor, csipet só, fél citrom héja, 2 EK olaj, 2 tojás sárgája. 

Töltelék: 10 dk vaj vagy margarin (én mindig vajat használok) , 4 EK porcukor, vaniliacukor, reszelt citromhéj, kakaó por/csokireszelék, darált dió.

Elkészítés: 

Langyos tejben egy EK cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, 1 EK cukrot, citromhéjat, a 2 tojás sárgáját, és a felfutatott élesztőt. Közepesen kemény tésztát gyúrunk, hozzáadva az olajat. Fél órát melegben pihentetjük. 

Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott vajjal, és rászórjuk a kakaós egyveleget. A tésztát hosszában feltekerjük, majd felvágjuk a csigaköröket. A tepsibe sütőpapirra helyezzük, 180 fokon, előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd vajas - vaniliás-cukros tejjel meglocsoljuk. Visszatoljuk és újabb 20 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk! 

Megj. Olaj helyett a tésztába tehetünk több vajat . A csigákat tojássárgával megkentem sütés előtt. A tölteléket készíthetjük vegyesen: csokireszelék + kakaópor. 

Vissza

rohboutique.ro
bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode