Carbonara spagetti
2020.04.01 16:03
Bár felénk a legnépszerűbb a bolognai spagetti, ezt a receptet is kipróbáltuk és nem bántuk meg.
Az olasz ételek nagyon népszerűek nálunk, a tésztaféléknek már számtalan variációját kipróbáltuk, most egy spagetti receptet mutatok be.
Hozzávalók: (kb. 5 adag)
- 25 dk spagetti tészta
- 25 dk pancetta vagy császárszalonna
- 3 tojássárgája
- főzőtejszín
- 15 dk parmezán sajt
- só , bors ízlés szerint
- zöld petrezselyem
- Opcionálisan: fohagyma 1-2 cikk
A spegettit forró vízbe kifőzzük. A csíkokra vágott pancettát olajon megpirítjuk, majd levesszük a tűzről.
A tojássárgákat a parmezán sajttal kikeverjük, majd gőz fölé tesszük és pár percig kevergetjük, ügyelve, hogy az edény alja ne érjen a vízbe. A kifőtt spagettit leszűrjük és a szalonnához adjuk, majd hozzákeverjük a tojásos krémet , megszórva zöld petrezselyemmel. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
A krémhez adhatunk fokhagymát is.