Carbonara spagetti

2020.04.01 16:03

Bár felénk a legnépszerűbb a bolognai spagetti, ezt a receptet is kipróbáltuk és nem bántuk meg.

Az olasz ételek nagyon népszerűek nálunk, a tésztaféléknek már számtalan variációját kipróbáltuk, most egy spagetti receptet mutatok be.

Hozzávalók: (kb. 5 adag)

  • 25 dk spagetti tészta
  • 25 dk pancetta vagy császárszalonna
  • 3 tojássárgája
  • főzőtejszín
  • 15 dk parmezán sajt
  • só , bors ízlés szerint
  • zöld petrezselyem 
  • Opcionálisan: fohagyma  1-2 cikk
A spegettit forró vízbe kifőzzük. A csíkokra vágott pancettát olajon megpirítjuk, majd levesszük a tűzről.
A tojássárgákat a parmezán sajttal kikeverjük, majd gőz fölé tesszük és pár percig kevergetjük, ügyelve, hogy az edény alja ne érjen a vízbe.  A kifőtt spagettit leszűrjük és a szalonnához adjuk, majd hozzákeverjük a tojásos krémet , megszórva zöld petrezselyemmel. Tálaláskor megszórjuk reszelt parmezánnal.
A krémhez adhatunk fokhagymát is.

Vissza

bestkids.ro
lensa.ro
noriel.ro
vivre.ro

Elérhetőség

kreativszulok

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode