Brassói aprópecsenye szűzérméből
2016.07.29 20:20
Ez az egytál étel sokféle variációban készült már, én most a saját variációmat fogom bemutatni, ahogy én készítem. Ennek a fő jellemzője, hogy kizárólag sertésszűzből szoktam készíteni, tehát csak akkor látok hozzá, ha van otthon szűz pecsenyém.
Hozzávalók: sertészűz, krumpli, hagyma, fokhagyma, só, bors, kevés majoranna, szalonna.
Az apróra vágott vöröshagymár szallonazsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a vékony csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, majorannát adunk hozzá. A húst piritjuk, fűszerezzük, és addig hagyjuk párolódni (levet enged, vagy vizet adunk hozza) amig megkészűl. Amikor kész van kivesszük egy tálba . (Én jénait szoktam használni, de bármi jó ami sütőbe való)
A krumplit apró kockákra vágjuk , és sós vízben félig megfőzzük ( nem szabad teljesen megfőzni mert akkor szétesik a végén) . A krumplit kevés zsíradékon megfuttatjuk, ez lehet a zsír amiben a húst süttük. Legutolsó lépésként hozzakeverjük a húshoz, és közepes lángra 10-15 percre sütőbe tesszük!
Szezontól függően friss zöldséggel, vagy savanyúsággal fogyasztjuk!
Jó étvágyat!
Ui. Van aki csirkemellel vagy ,más hússal készíti, de szerintem a szűzhús az igazi!